Frågor om kattförsäkringar

Warning: realpath(): open_basedir restriction in effect. File(/storage/content/04/2004904/media.kattforsakring.eu/public_html) is not within the allowed path(s): (/storage/content/04/2004904/kattforsakring.eu/:/storage/configuration/wrappers/04/2004904/kattforsakring.eu/:/tmp/) in /storage/content/04/2004904/kattforsakring.eu/public_html/wp-includes/functions.php on line 1635 Warning: file_exists(): open_basedir restriction in effect. File(/storage/content/04/2004904/kattforsakring.eu/public_html/../../media.kattforsakring.eu/public_html/2023/02) is not within the allowed path(s): (/storage/content/04/2004904/kattforsakring.eu/:/storage/configuration/wrappers/04/2004904/kattforsakring.eu/:/tmp/) in /storage/content/04/2004904/kattforsakring.eu/public_html/wp-includes/functions.php on line 1580
Annons

Här hittar du svar på den vanligaste frågorna om kattförsäkringar. Har du någon egen fråga som du vill få svar på? Använd i så fall vårt kontaktformulär.

Det finns många frågor som uppstår när man ska välja kattförsäkring.
Det finns många frågor som uppstår när man ska välja kattförsäkring.

Vilken kattförsäkring är bäst?

Detta är en ganska knepig fråga att svara på eftersom det beror på vilken typ av katt som du vill försäkra samt vilken typ av försäkring du vill ha. Olika kattförsäkringar ersätter dig på olika typer av olyckor och sjukdomar vilket medför att kostnaderna och villkoren varierar och blir då svåra att jämföra. Vi rekommenderar att du först tar reda på vilka behov du har och sedan besöker hemsidorna för olika försäkringsbolag med kattförsäkringar för att se vilka kattförsäkringar som erbjuder.

Kostnad/pris för kattförsäkring?

Kostnad och pris för en kattförsäkring varierar kraftigt mellan olika försäkringsbolag samt kan det bero på när du tecknar kattförsäkringen (ibland har bolagen rabatt och kampanjer) samt vilken typ av katt som du vill försäkra.  Priset för en kattförsäkring är baserat på de skadekostnader katter av din ras har haft och av vilket kön katten är.

Hur kan jag enkelt jämföra kattförsäkringar?

Det finns olika jämförelsesajter där du på ett relativt enkelt sätt kan jämföra kattförsäkringar. Tänk dock på att det kan vara svårt att tillhandahålla rättvisa jämförelser och ta resultaten med en nypa salt.

Billig kattförsäkring – var hittar jag det?

En billig kattförsäkring är en försäkring som täcker precis de behov som just din katt och du har. Det är i detta sammanhang också viktigt att titta på vilken självrisk som är kopplad till försäkringen.

Vilken ersättning ger en kattförsäkring?

En kattförsäkring brukar ersätta kostnader för veterinär, medicin samt relaterade kostnader upp till ett så kallat ersättningstak. En vanlig nivå på detta kostnadstak är 25,000 SEK men det går att välja högre hos de flesta försäkringsbolag.

Annons

Vi hjälper dig välja rätt försäkring till din katt